Látványos színpadi bűvészműsor

Ha jól szeretnénk szórakozni – és ki ne szeretne – akkor mindenképp érdemes ellátogatni Németh Gábor bűvész előadásaira.

Pontosan mi is az a bűvészet?

A bűvészet maga a csoda, a lehetetlen, a hihetetlen, a fizika törvényeinek ellentmondó dolog. Illúzió, mágia. Egy olyan szórakoztatás, amikor a bűvész szó szerint és átvitt értelemben is elvarázsolja a közönséget. Olykor természetfeletti dolgok szemtanúi lehetünk. Sokszor nem hiszünk a szemünknek, hiába látjuk, hogy mi történik.

Mindenkit magával ragad, a legkisebbektől a legidősebbekig.

A bűvészetbe beletartoznak a mikrotrükkök épp úgy, mint a showműsorok, melyeket akár több ezer fő előtt mutatnak be.

Egy kis visszatekintés…

A bűvészet majdnem egyidős az emberiséggel, mert már az ókorból vannak írásos emlékek. Már Nagy Sánor (i. e. 356-323) három bűvész szórakoztatta a vendégsereget. Az újkorban vásárokban, búcsúkban léptek fel, produkcióikkal Európa-szerte felléptek, ugyanúgy utaztak, mai szóval hakniztak, mint a cirkuszosok. Gyakran egy bűvész volt az egyik fellépő a cirkuszban.

Ki ne hallotta volna a híres Houdin nevét, aki eredetileg órásmester volt, és aki a 19. században bevitte a bűvészetet a párizsi színházba. Őt tekinthetjük a modern bűvészet atyjának.

Nekünk sem kell szégyenkeznünk, mert a 20. század egyik legismertebb, és nemzetközi szinten is elismert bűvésze Rodolfo volt. Ki ne emlékezne híres mondatára, a „vigyázat, csalok”-ra.

Lehet látványos és humoros is egyben?

Németh Gábor pedig igazi 21. századi bűvész, aki méltó utódja nagy elődeinek, ugyanakkor az ő előadása már teljesen másról szól, de ebben a bűvészműsorban ugyanúgy benne van az izgalom, a mágia, a hihetetlen és egy pici veszély is.