Így lesz igazán hatékony a céges meeting 2023-ban

A vállalkozások számára a legértékesebb dolog a kreatív emberi gondolkodás. Az innovatív, egyedi utakat kereső munkavállalók képesek szárnyat adni szinte bármely cégnek, de ehhez meg kell teremteni az ideális körülményeket. Az újító ötletek megszületéséhez szükség van egymás inspirálására, és ugyanilyen fontos a komfortos környezet.

Kutatások szerint hatékonyabbak azok a céges ötletbörzék, ahol sikerül a jelenlévők figyelmét egy pontra összpontosítani. Ehhez nagyszerű megoldás egy mágneses fehértábla, amelyen a csapat egyik tagja felírja a fontosabb gondolatokat, adatokat, információkat, ezzel megadva a beszélgetés irányát. Amikor mindenki a saját laptopján pötyög vagy a jegyzetfüzetében írogat, szétesik a figyelem és könnyen előfordulhat, hogy eredménytelenül ér véget a meeting. 

A kényelmes székek vonzzák a legjobb gondolatokat

A kényelem az egyik legfontosabb tényező a sikeres meeting szempontjából. Állva, kényelmetlen széken ülve, a főnök komfortosnak hitt kanapéján görnyedve nem lehet a maximumon teljesíteni. A modern cégvezetők ezt jól tudják, így mindent megtesznek azért, hogy a munkatársak kényelmesen üljenek a hosszúra nyúló beszélgetések alkalmával is. A felnőtt babzsákfotel ideális eszköz erre a célra, ugyanis minden testalkathoz tökéletesen illeszkedik. A kreatív munkahelyek szinte mindegyikében van már egy olyan meeting room, ahol babzsákokban ülve állítják össze a kollégák a következő negyedév legütősebb terveit.

Ugyanilyen fontos a helyiség megfelelő megvilágítása. Hacsak lehet, természetes fénnyel töltsük meg az irodát, ami nem zavarja a szemet, nem vibrál, mint a mesterséges fényforrások. Utóbbi miatt hamarabb elfárad az agy és elveszítjük a koncentrációt. A testünk ahhoz szokott, hogy a nappali és főleg a délelőtti órákban kell a legnagyobb szellemi teljesítményt nyújtanunk, így a meetingek idejét is érdemes ehhez igazítani.

És végül nem véletlen, hogy a filmekben a legmagasabb beosztású cégvezetők irodájának ablaka a legfelső szinten van. A hatékony meetingek esetében ugyanis nagyon fontos, hogy ne vonja el a figyelmünket semmi. A földszinti vagy első emeleti ablakokból folyamatosan az autókat, a járókelőket látjuk. Emiatt ösztönösen odafordulunk az ablakhoz és képtelenek vagyunk hosszú távon a feladatra koncentrálni.