Hogyan tartsd karban az e-cigidet?

Amennyiben hagyományos cigarettát szívunk, csak arra kell figyelnünk, hogy ahhoz hozzá tudjunk jutni, ha épp szeretnénk rágyújtani, valamint arra, hogy mikor azt elszívtuk, biztonságosan eloltsuk– további egyéb „karbantartás”-t nem igényel. Ha viszont elektromos cigarettánk van, arról bizony gondoskodnunk kell, hogy sokáig élvezhessük használatát. Gondosan, figyelemmel kell bánni vele a megfelelő működtetéséhez.

Mosás

Használat után a szopókát mindenképp mossuk meg. Első hallásra úgy tűnhet, hogy minek ilyet mondani, hiszen ez alap. Sajnos nagyon sokan vannak, akik amikor abbahagyták a dohányzást, majd áttértek az e-cigire, nem törődtek annak tisztántartására. Nem szabad hagyni, hogy a por és egyéb szennyeződés összegyűljön a szopókán, mert akkor az részben az élményt veszi el, valamint egészségügyi kockázatot is jelent. Használatot követően folyó víz alatt öblítsük le.

Akkumulátor állapotának nyomon követése

Az akkumulátor töltöttségét kis lámpa mutatja, melynek jelzéseit folyamatosan figyelnünk kell, és ha szükséges, azonnal töltőre kell tennünk a készüléket. Nem szabad hagynunk, hogy az e-cigink folyamatosan lemerüljön, mert ez nem tesz jót az akkumulátor állapotának, hamarabb tönkre fog menni, és le kell cserélnünk. Egy kis odafigyeléssel kerüljük el inkább ezt a felesleges pénzkiadást.

Óvakodjunk a napfénytől

Természetesen ez a jótanács nem azt jelenti, hogy nem használhatjuk az elektromos cigarettánkat, ha süt a nap. Ez egyszerűen csak annyit jelent, hogy ne hagyjuk órákon át a napon, ha nem használjuk, mert ez nem tesz jót. A sokáig tartó napsugárzás felmelegíti a készüléket, és ezáltal a benne lévő folyadékot. A folyadék a hosszan tartó meleg hatására veszíteni fog aromájából. Ennek elkerülése érdekében inkább tartsuk a cigarettát napfényes időben vagy a zsebünkben, vagy az árnyékban, a táskánkban.

A tartalék folyadékok megóvása

Általában a folyadékokat szorosan záródó fedéllel árulják annak érdekében, hogy a folyadék párolgását megakadályozzák. Így a folyadék akár fél év után sem veszít mennyiségéből. Azonban ha nem figyelünk oda, és a fedelet levesszük róla, akkor intenzívebb lesz annak párolgása, hamarabb kell új folyadékot venni.

Figyelem! Ez a cikk nem számít a dohánytermékek vagy az azt helyettesítő termékek reklámjának, vagy orvosi tanácsnak!