gépkölcsönzés budapesten

A munka ősszel sem áll meg a kertben

Miután lement a jó idő, a legtöbbünk általában hanyagolja a konyhakertet vagy a veteményest, pedig az őszi ásás kiemelt jelentőséggel bír annak érdekében, hogy tavasszal könnyebben menjen majd az ültetés. Annak köszönhetően, hogy fellazításra kerül a talaj, megfelelően átjárja a levegő, és így a téli fagyoktól sokkal porhanyósabbá válik, ami elősegíti, hogy a magok gyorsabban kikeljenek.

Ennek a munkának az elvégzésére érdemes rotációs kapát vagy kapálógépet használni, mivel seperc alatt végig lehet velük szaladni a veteményesen. Arról nem is beszélve, hogy rendkívül hatékonyak is egyben.

A kisebb kertekben viszont, ahol fák és beültetett terület is található, sokkal  praktikusabb választásnak bizonyul egy kisebb teljesítményű elektromos kapálógép. Ezt azt eszközt ugyanis sokkal könnyebb mozgatni.

Mi a helyzet, akkor, ha nincsen lehetőségünk ezeket a gépeket megvásárolni?

Nos, ha magunk akarjuk megtermelni egész évre a gyümölcsöket és zöldségféléket, akkor a kapálógép nem hiányozhat a repertoárunkból, hiszen nem csak az őszi talajlazításnál jelent nagy segítséget, de tavasszal is hasznos. A segítségével ugyanis a vetés előtt a növénytápot és a szerves trágyát a talajba tudjuk forgatni.

Egy minőségi kapálógép ára azonban meghaladhatja akár a 300-400 ezer forintot is, amely összeget nem mindenkinek engedi kifizetni a költségvetése. Számunkra jó megoldást jelenthet a gépkölcsönzés.

Szerencsére manapság már nem jelent problémát megbízható gépkölcsönzőt találni

A gépkölcsönző 18. kerület kulcsszó beírására a Google térkép kapásból közel 10, az olyan általonosabb kifejezésre pedig, mint amilyen a gépkölcsönző Budapest, megközelítőleg 20 találatot dob fel.

Az pedig, hogy a főváros területén ilyen sok gépkölcsönző a 18. kerület területére is vállal kiszállítást, nagyszerű hír a számunkra. Ezáltal ugyanis leveszik a vállunkról a terhet, hogy nekünk kelljen elmenni a kibérelt gépért, és ha végeztünk, akkor visszavinni.

Ráadásul a kínálatukban a gallyazáshoz és a fakivágáshoz is találhatunk korszerű eszközöket, amelynek az igazi ideje az ősz. Tapasztalatunk szerint ugyanis a kézi fűrész kevés ehhez a munkához.

A fentebb leírtak is tökéletesen bizonyítják, hogy nem feltétlenül szükséges csakis kizárólag a kerti gépek megvásárlásában gondolkodni, hiszen a bérlés sok esetben sokkal előnyösebb lehet számunkra.